Elsődleges célunk, hogy bemutassuk Városunkban, Üllőn milyen sok művészettel foglalkozó tehetséges ember él és alkot napról-napra. Élnek itt festők, grafikusok, irodalmárok, textilművesek, foltvarrók, gobelinesek, de fafaragóval és kosárfonóval is büszkélkedhetünk.
      Már 2005 nyarán több, mint 50 tagunk volt. Mint minden társaságban, így nálunk is van rotáció, vagy valaki csak a kötöttségeket nem szereti. Mostantól a klubtagság rendszerét megszűntetjük, de továbbra is szívesen fogadunk mindenkit aki a kultúra területén szeretne tenni, vagy csak szeretné megmutatni magát illetve alkotásait.
      Az "Alkotóink" menüpontban megismerhetik mindazoknak a munkáit, alkotásait, akik eljutatják honlapunk szerkesztőjéhez.
      Honlapunk segítségével szeretnénk hírét vinni annak, hogyan pezsdült meg a kulturális élet városunkban 2005. márciusától, mikoris 25 alkotó és művészetpártoló elhatározta, hogy közösen bemutatja azokat a társainkat, akik addig csak maguknak, illetve szűkebb ismeretségi körüknek készítették csodálatos alkotásaikat.
      Célul tűztük ki, hogy "szakmai" fejlődésünk segítése mellett megmutatjuk magunkat nem csak szűkebb, hanem tágabb környezetünknek is, ezzel gazdagítva a már meglévő kulturális lehetőségek sorát.
"Visszatekintő" menüpontban eddigi rendezvényeinkből, programjainkból mutatunk be néhányat.
      Idén végre Alapítványunk is hatékonyabban segítséget tud nyújtani programjaink megvalósításához. Az "Alapítvány" menüpontban a lényegesebb információkat szintén nyilvánosságra hozzuk.
      Fontosnak tartjuk azt a fajta tehetségkutatást, amellyel a művészetek felé tudjuk irányítani az erre fogékony fiatalokat. Viszont a fiatalok mellett minden kreatív lakos-társunkat támogatni szeretnénk abban,hogy a művészetekben vagy a kézművességben megtalálja önmagát.
      Mióta a klub megalakult aktív tagjaink képességei is szárnyalnak. Az együttes alkotás, illetve a közös érdeklődés tüze olyan pozitív töltést adott szinte minden tagunknak, amely megtöbbszörözte alkotásaink számát és minőségi hatása is érezhető. Egyre több felkérést kapunk nem csak előadói tevékenységre, hanem kiállításokra is. Ugyanakkor mi is keressük a lehetőségeket és elhatároztuk, hogy szűkebb régiónkból meghívunk hasonló alkotókedvű művészeket vendégszereplésre.
      Csoportos foglalkozások keretében a kézimunkás, kézműves és kreatív technikák ismertetésétől kezdve az irodalmi foglalkozásokon keresztül a rajzoláshoz és festéshez kedvet érző érdeklődőket is szeretnénk megszólítani.
      A rajzolás keretében ennek szakértői ismertetnék a különböző technikákat és stílusokat, míg a festést szabadban és műteremben, festő klubtagokkal közösen tennénk.
      Kézműveseink és kézimunkásaink a népszerű, illetve kevésbé ismert kreatív és olcsóbb házi technikákat ismertetnék. Néha-néha és persze igény esetén akár a fazekas vagy fafaragó mesterségbe is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.
      Ezzel a célunk az, hogy olyan utánpótlás- és tehetségkutatást végezzünk, amely biztosítja, hogy a művészet és kézművesség /mint kulturális kincsünk/ folyamatosan éljen városunkban és szűkebb régiónkban.
      Szeretnénk, ha településünkön a városhoz méltó kulturális kínálat bővülne és ezzel együtt a kultúra iránti igény is fellendülne, illetve legyen aki kielégíti azt. Folytatjuk a spontán feltörő igények alakította missziónkat és alulról építkezve fokozatosan igyekszünk mindenkiben elültetni a városunk adta lehetőségek kulturális igényének csíráját.
      Elkezdtük a városunkból elszármazott, illetve nem itt élő, de valamilyen módon kötődő művészeknek egy állandó kiállítást kialakítani, amely reményeink szerint idővel a helytörténeti kiállítás részét képezheti egy arra méltó helyen.
      A "Programok" menüpontban naprakészen tájékozódhatnak tervezett programjainkról.
      Eddigi újságainkat itt is elolvashatják, kiadványainkról - ami reményeink szerint hamarosan bővülni fog - szintén találhatnak információt.
      Remélem tetszeni fog megújult szolgáltatásunk. Ha bármilyen észrevétele, javaslata van, honlapunkkal vagy Klubunkkal kapcsolatban, kérem jelezze elérhetőségeinken.

Mecénás

 

 
     
ELÉRHETŐSÉGEINK
- Klubhelyiség
- Üllői Mecénás Művészeti Klub
- Merczel Erzsébet Alapítvány
- Kuratóriumi tagok